Dy ushqimet më të mira për zemër të shëndetshme

0
60

Asnjëherë nuk jeni shumë të rinj për të filluar të mendoni rreth shëndetit të zemrës. Në fakt, ka shumë dëshmi që tregojnë se aq më herët që krijoni shprehi të shëndetshme në stil të jetesës, aq jetë më të mirë do të bëni në moshë të shtyer.

Ndoshta ju duket e tepërt, por sëmundjet e zemrës janë një nga sëmundjet më vdekjeprurëse në botë – dhe mund ta prekin çdo njeri, transmeton Telegrafi.

Por, në anën tjetër, lajmi i mirë është se ka shumë dëshmi që tregojnë se stili i shëndetshëm i jetesës vërtet se ndihmon në zvogëlimin e rrezikut për këto sëmundje.

Shprehi të shëndetshme janë lënia e duhanit, ushtrimet e rregullta fizike, kufizimi i alkoolit, etj.

Megjithatë, përveç këtyre, ka edhe disa “top ushqime” të cilat ndikojnë që të keni zemër më të shëndetshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here